Hoogbegaafdheid

 “Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren”
                                (Delphi-model hoogbegaafdheid 2007)

 Ben jij hoogbegaafd en merk je dat je door deze kwaliteit tegen bepaalde dingen aanloopt? Dan help ik jou graag. Bij de bepaling en herkenning van hoogbegaafdheid wordt er voornamelijk gekeken naar de hoogte van de intelligentie. Het is het enige ‘meetbare’. Maar het vormt niet de essentie van hoogbegaafdheid. Hoogbegaafdheid is veel meer dan een hoge intelligentie en goed kunnen leren. Ik wil je helpen om jouw kwaliteiten en beperkingen te (h)erkennen, te ontwikkelen en optimaal in te zetten. Door het krijgen van zelfinzicht zul je beter kunnen omgaan met je (hoogbegaafde) denkstijl, emoties en capaciteiten.

Helaas lopen veel hoogbegaafden tegen belemmeringen aan. Communicatieproblemen zijn dé grote bottleneck in zowel relaties als werk van hoogbegaafden. Hierdoor voel je je misschien soms onbegrepen. Dit kan in veel gevallen leiden tot klachten of zelfs een depressie. Ik kan jou, door middel van coaching, helpen om hiermee om te gaan en de knelpunten te verbeteren.

Andere belemmerende factoren kunnen zijn:

  • Geen uitdaging
  • Sociale invloeden
  • Negatieve emoties

Tijdens de coachingsessies zullen we samen kijken waar de problemen vandaan komen. Tijdens de eerste gesprekken vergaar ik alle benodigde informatie. Welke gedachten heb jij? En waarom reageer je op deze manier op bepaalde situaties? Hierbij is het belangrijk om de kracht in jezelf te ontdekken. Samen kunnen we dan kijken waar jij tegenaan loopt en wat er beter kan. Wanneer dit in kaart is gebracht kunnen we samen naar passende oplossingen zoeken.

De gesprekken duren ongeveer een uur en na gemiddeld 5 gesprekken is er al veel verbetering te constateren. De gesprekken worden op interactieve wijze gevoerd. Je kunt altijd een gratis intake gesprek aanvragen om te kijken of coaching voor hoogbegaafden iets voor jou is.