Stress en burn out

Zolang stress binnen gezonde proporties blijft, vormt het een heel nuttig onderdeel van ons leven. We hebben immers stress (spanning) nodig om tot actie te komen. Als je echter langdurig last hebt van een te hoog spanningsniveau dan kan dit leiden tot overspannenheid en uiteindelijk tot burn-out. Maar het tegengestelde komt ook voor: als je langdurig een te laag spanningsniveau ervaart, kun je last krijgen van een bore-out.

 

Als je last hebt van aanhoudende fysieke en/of psychische spanningsklachten en belemmert je dit in je dagelijkse leven, dan is het goed om hulp te zoeken. Als stresscounselor begeleid ik je graag weer terug naar een energiek en gelukkig leven.

Tijdens counselingsgesprekken oefenen we hoe je op een goede manier grenzen en wensen kunt aangeven aan je omgeving. Hierdoor durf je beter verandering teweeg te brengen en echt jezelf te zijn. Zo breng je weer balans in je leven.
Allereerst gaan we samen uitwerken hoe jouw patroon er uitziet en wat voor emotioneel thema (oorzaak) dit patroon in stand houdt. Zodra dit helder is krijg je praktische tools en handvatten waarmee je dit stapsgewijs gaat veranderen. Je leert hoe je je stress signalen kunt herkennen en jezelf kunt ontspannen. Ook leer je omgaan met lastige gevoelens als angst, onzekerheid en boosheid. Hierdoor ga je minder  oordelen en met compassie naar jezelf  kijken.