Rouw

Iedereen krijgt te maken met verlies in het leven. Niet alleen door de dood, maar ook door het leven. Want ook het verlies van een baan, gezondheid, een huwelijk, of andere grote veranderingen zoals pensionering of kinderen die het ouderlijk huis verlaten kan een stevige impact hebben op ons welbevinden. Rouwen is een natuurlijke reactie op dit verlies. Rouw is 'de prijs' die we betalen voor onze liefde voor en verbondenheid met een ander mens. 

Rouwen gaat over een mens die zoekend is, die worstelt, pijn lijdt en hevige emoties ondergaat. Bij rouwen denkt men vaak aan verdriet als emotie. Maar ook andere emoties kunnen een rol spelen, zoals opluchting, schuldgevoel, woede of rancune. Rouwen kan soms erg moeizaam gaan, door bijvoorbeeld onverwerkt verlies van eerder uit je leven of door een verstoorde relatie of een isolement.
Graag wil ik je helpen en naast je staan in alle gevoelens die je kunnen overspelen, en je helpen op weg naar een leven zonder degene waarvan je houdt. Ik wil je helpen om nieuwe betekenis te geven aan jouw verlies. 


Zelf ben ik mijn man een aantal jaren geleden verloren door suïcide , en moest ik door een zwaar rouwproces heen worstelen. In die periode heb ik veel moeten leren en ook ervaren hoe eenzaam rouwen kan zijn. Vanuit deze ervaring en vanuit mijn opleiding tot rouwcounselor wil ik graag naast je staan in je rouwproces. 
Ik nodig je van harte uit voor het maken van een kennismakingsgesprek, waarin we kunnen bespreken of ik iets voor jou kan betekenen.